De Hoven
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Rommelmarkt Het Gebouw

Rommelmarkt in Het Gebouw

Noorderliefde is terug!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Werkzaamheden in verband met vervuild water vijver Marnixstraat

Op maandag 15 december 2014 start de gemeente met werkzaamheden aan de vijver bij de Nieuwe Marnixstraat. Onderstaande brief werd door de gemeente onlangs rondgebracht.
 
Aanleiding
 
 
De vijver bij de Nieuwe Marnixstraat is vervuild. Hierdoor heeft het water een zwarte kleur gekregen en is er een vieze geur waarneembaar. Uit metingen is gebleken dat er geen gevaar voor de omgeving is. De gemeente is sinds begin december bezig om de oorzaak van deze vervuiling te achterhalen. Tot nu echter zonder resultaat. Om de vijver weer van schoon water te voorzien en de oorzaak van de vervuiling verder te onderzoeken is het noodzakelijk de vijver leeg te pompen en nader onderzoek te verrichten.
 
 
Planning
 
 
Maandag 15 december worden er voorbereidingen getroffen en wordt de vijver leeg gepompt.
Daarna worden er bodemmonsters genomen. Dit kan een aantal dagen in beslag nemen. De vijver is voor de kerstdagen weer gevuld. Indien nodig kunnen er in het nieuwe jaar nog vervolgwerkzaamheden plaatsvinden. Daarover zal ik u tijdig informeren.
 
R. Chaudron
Afdeling Stedelijk Beheer
 
 
Meer informatie
 
 
Voor meer informatie of eventuele vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de gemeente via 14 071 (van 8.30 tot 17.00 uur, keuze 1: woonomgeving) of vul het contactformulier in op www.leiden.nl/contact.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Onderzoek vervuild water vijver bij Marnixtraat

In december heeft u een brief ontvangen over het onderzoek dat de gemeente startte naar de oorzaak van het vervuilde water in de vijver bij de Nieuwe Marnixstraat. Bij deze meer informatie over de resultaten van het onderzoek.

 
 

Vijver gymnasium/ Uitdaging

Vijver bij stedelijk gymnasium en Leidse Uitdaging

 
 

Ramadan en parkeren

Vanwege het gebruik van de Moskee aan de Nieuwe Marnixstraat gedurende de komende Ramadan maand, wil hjet Moskee bestuur informatie verschaffen over deze activiteit.