De Hoven
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Rommelmarkt Het Gebouw

Rommelmarkt in Het Gebouw

Noorderliefde is terug!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Tijdelijke voetgangersoversteek Kooitunnel afgesloten

De tijdelijke voetgangersoversteek over de Kooitunnel richting de Curaçaostraat is vanaf maandag 21 juli 2014 definitief afgesloten. In een brief zijn de bewoners ten noorden van de Kooitunnel daarover geinformeerd
Tijdelijke oversteekplaats
 De kruising met het (bouw)verkeer en de krappe ruimte naast de tunnel maken dat de verkeerssituatie niet veilig is voor voetgangers. Er wordt naar een alternatieve oplossing gezocht. Oversteekplaatsen in de buurt liggen op dit moment bij de kruising Sumatrastraat en de Willem de Zwijgerlaan en ter hoogte van Margrietstraat.
 
Planning
Deze tijdelijke oversteekplaats zou volgens de planning begin 2015 verwijderd worden vanwege de aanleg van de aansluiting van de Kooilaan bovenop de tunnel. Hier komt een rotonde met verbindingen richting de Willem de Zwijgerlaan. De andere twee oversteekplaatsen (kruising Sumatrastraat en de Willem de Zwijgerlaan en ter hoogte van Margrietstraat) zijn tot de oplevering van de nieuwe aansluiting bovenop de tunnel de alternatieve looproutes. Na oplevering lopen de loop- en fietsroutes over de nieuwe infrastructuur op de tunnel.
 
Meer informatie
Wilt u de situatie na oplevering bekijken of heeft u vragen? Kom dan langs in het informatiecentrum van Het Plein: wekelijks op woensdag geopend van 15:00 uur - 19:00 uur aan de Bernhardkade 36. Let op: woensdag 30-7, 6-8 & 13-8 gesloten in verband met de bouwvakantie. Informatie over de plannen en werkzaamheden aan Kooiplein en omgeving kunt u ook vinden op www.hetpleinvanleiden.nl en www.leiden.nl/wopnoord
 

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Willem de Zwijgerlaan wordt "natuurlijke grens" tussen betaald of onbetaald parkeren?

Het college heeft aangeven dat de omvang van de schilwijken voor betaald parkeren afhankelijk is van de aanwezigheid van een "natuurlijke grens" zoals randwegen, waterlopen ed. Nu het college een Leidse Ring gaat ontwikkelen waarvan de Willem de Zwijgerlaan onderdeel uit gaat maken is er alle reden om te veronderstellen dat de Willem de Zwijgerlaan een "natuurlijke grens" al is en zeker wordt. 

 
 

Nieuwe oversteek Willem de Zwijgerlaan

Vandaag is de nieuwe oversteek aan de westzijde van de hoek Sumatrastraat/Willem de Zwijgerlaan in gebruik genomen. Nadat een aantal jaren geleden de herinrichting van de Willem de Zwijgerlaan gereed kwam, bleek deze oversteek te zijn vervallen i.v.m. de doorstroming. Op aandringen van onder meer het Voorzittersoverleg Leiden Noord (wijkorganisaties) is de oversteek opnieuw aangelegd en dus nu gereed.

 
 

ODE AAN LEIDEN NOORD 2013

Bij de opening van het BuurtmuseumLeidenNoord heeft onze leidse stadsdichter Jaap Montagne een speciaal Leiden noord gedicht heeft geschreven "ODE AAN LEIDEN NOORD"