De Hoven
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Rommelmarkt Het Gebouw

Rommelmarkt in Het Gebouw

Noorderliefde is terug!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Robert Strijk: Oversteek bij Margrietstraat naar Hoven blijft komende jaren behouden

In 2012 is door de vereniging de Zwijgers van Noord een petitie met 1200 handtekeningen aan de gemeenteraad aangeboden voor het maken van een extra voetgangersoversteek, vanwege de grote afstand tussen de twee overkluizingen en het gevaar van onveilige situaties die ontstonden omdat mensen toch gingen oversteken. 

Eind 2013 is vanwege het buiten werking stellen van de overkluizing bij het Kooiplein een tijdelijke voorziening getroffen ter hoogte van de Margrietstraat. Uit onderzoek is gebleken dat ook al is de oveerkluizing weer beschikbaar (vanaf 9 november) dan blijft het gevaar aanwezig. De gemeente heeft daarom nu het voorstel gedaan om de huidige tijdelijke oversteek voor de komende jaren te behouden. Dat is onlangs in een brief aan de bewonersvereniging medegedeeld. Op de langere termijn zal in het licht van de ontwikkelingen van de Leidse Ring de situatie opnieuw bekeken worden.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Nieuwe oversteek Willem de Zwijgerlaan

Vandaag is de nieuwe oversteek aan de westzijde van de hoek Sumatrastraat/Willem de Zwijgerlaan in gebruik genomen. Nadat een aantal jaren geleden de herinrichting van de Willem de Zwijgerlaan gereed kwam, bleek deze oversteek te zijn vervallen i.v.m. de doorstroming. Op aandringen van onder meer het Voorzittersoverleg Leiden Noord (wijkorganisaties) is de oversteek opnieuw aangelegd en dus nu gereed.

 
 

Oversteek Margrietstraat blijft behouden

De oversteek over de Willem de Zwijgerlaan blijft de komende jaren gehandhaaft. Wethouder Strijk gaf op woensdag 9 december ruiterlijk toe dat de gemeente van gedachte is veranderd mede door de actie van bewoners voor het behoud van deze oversteek.

 
 

Sloop woningen Ons Doel voor vernieuwing Kooiplein gestart

De sloop van de woningen van Ons Doel net achter het huidige Kooiplein is inmiddels gestart. In de komende jaren zal het Kooiplein flink veranderen. Ook het Spoortje en de flat aan de Bernhardstraat zullen gesloopt worden. Het bestaande winkelcentrum op het Kooiplein wordt verfraaid en rond het Kooiplein wordt in de komende jaren (van nu tot 2019) gerealiseerd.