De Hoven
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Rommelmarkt Het Gebouw

Rommelmarkt in Het Gebouw

Noorderliefde is terug!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Officiële opening oversteekplaats bij Charlotte de Bourbonhof door Wethouder Strijk op woensdag 9 december!

In 2012 is door de bewonersvereniging de Zwijgers van Noord een petitie met 1200 handtekeningen aan de gemeenteraad aangeboden voor het maken van een extra voetgangersoversteek, vanwege de grote afstand tussen de twee overkluizingen en het gevaar van onveilige situaties die ontstonden omdat mensen toch gingen oversteken.

Eind 2013 is vanwege het buiten werking stellen van de overkluizing bij het Kooiplein een tijdelijke voorziening getroffen ter hoogte van de Margrietstraat. Uit onderzoek is nu gebleken dat ook al is de overkluizing bij de Kooilaan weer beschikbaar (sinds 9 november) het gevaar aanwezig blijft.

De gemeente heeft daarom nu het voorstel gedaan om de huidige tijdelijke oversteek voor de komende jaren te behouden. Dat is onlangs in een brief aan de bewonersvereniging medegedeeld. Op de langere termijn zal in het licht van de ontwikkelingen van de Leidse Ring de situatie opnieuw bekeken worden.

De Buurt de Hoven is daar erg blij mee, maar ook de bewoners van de Prinsessenbuurt die straks gemakkelijk kunnen oversteken om het opgeknapte park de Tuin van Noord te bezoeken.

De huidige gehuurde installatie wordt vervangen door een nieuwe installatie die wordt afgestemd met de overige stoplichten.
Op 9 december zal de nieuwe installatie officieel in gebruik genomen gaan worden.

U bent u van harte welkom bij het trefpunt aan de Charlotte de bourbon hof 1 op de Willem de zwijgerlaan. De bewonersvereniging wil graag zijn dank betuigen aan de gemeende dat de oversteekplaats de komende jaren gehandhaafd blijft. Namens de gemeente leiden zal Wethouder Robert Strijk aanwezig zijn en samen met ons de oversteek opnieuw in gebruik nemen.

Wij hopen dat wij u op woensdag 09 december te mogen verwelkomen. Inloop zal vanaf 15:00 uur plaats vinden.

 

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Robert Strijk: Oversteek bij Margrietstraat naar Hoven blijft komende jaren behouden

In 2012 is door de vereniging de Zwijgers van Noord een petitie met 1200 handtekeningen aan de gemeenteraad aangeboden voor het maken van een extra voetgangersoversteek, vanwege de grote afstand tussen de twee overkluizingen en het gevaar van onveilige situaties die ontstonden omdat mensen toch gingen oversteken. 

 
 

Zondag 2 juni: Dag van het park in de Tuin van Noord

Op zondag 2 juni zal de "Dag van het park" plaatsvinden in de Tuin van Noord (ingeklemd tussen de Hoven en de Tuinvereniging Ons Buiten)

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 

 
 

Voorlopig ontwerp Uitdaging (theehuis) Tuin van Noord

Sinds de keuze voor het basisconcept van de "Driepoot" is het plan voor een theehuis in de Tuin van Noord weer verder uitgewerkt.

Het zitgedeelte van het theehuis zal geconcentreerd worden in het transparante midden, waar de drie poten bij elkaar komen. In een van de poten zal een multifunctionele horecaruimte worden geprojecteerd met mogelijkheden voor het buurtmuseum om te exposeren op wanden e.d. In de andere poten komen respectievelijk keuken en een kleine werk-/kantoorruimte t.b.v. van het theehuis. Het plan wordt moet uiteraard worden kortgesloten met de gemeente!