Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Derde bijeenkomst Energiepark

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

De Leiden Noord (pub) KWIS!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

www.leiden-noord.nl

Nieuwe website

Feestelijk nieuws! Wij zijn het, Leiden-Noord. We willen jullie lat...

Feestelijk nieuws: vanaf nu hebben wij een nieuwe website www.leiden-noord.nl

Dinsdag namen zo'n 100 bewoners en andere belanghebbenden deel ...

Update derde participatiebijeenkomst over het Energiepark

 

BEDRIJF IN NOORD: Adája Design(1)

Adája Design is een eenvrouwszaak, zoals Laila Konstapel haar bedrijf noemt. Laila is de vrouw achter het bedrijf. Zij ontwerpt sieraden met christelijke symboliek. Laila is dit bedrijf begonnen omdat ze graag haar geloof en creativiteit wilde combineren met haar werk.

Laila is geboren in Leiderdorp maar woont al een aantal jaar in Leiden-Noord. Zelf is ze erg blij met Het Gebouw en het Kooipark. Het Kooipark vind ze heerlijk om met haar dochtertje in te spelen, en Het Gebouw is handig voor bijvoorbeeld de bibliotheek.

De naam Adája Design heeft Laila bedacht omdat Adája betekent ‘sieraad van God’. “Mooier kon niet. Het mooie aan mijn werk is ook dat mensen zich vaak verbonden voelen bij mijn sieraden, door de symbolen die gebruikt worden. Als mensen op zoek zijn naar een bepaald symbool bij hun emoties en we daar samen naar op zoek gaan en vinden, dat is mooi.”, aldus Laila.

 

De sieraden van Laila worden verkocht op evenementen, via de webshop en vanuit huis. Daarnaast worden haar sieraden ook verkocht aan de groothandel, die de sieraden vervolgens weer in Nederland maar ook het buitenland verkoopt.

“Ik vond de christelijke sieraden die al op de markt waren niet mooi, de kleur ontbrak. Daarom ben ik zelf sieraden, mét kleur, gaan maken. Zo is mijn bedrijf ontstaan”, vertelt Laila.

 

Stichting Bright Fame

Momenteel worden de sieraden ook gemaakt door vrouwen die uit de prostitutie zijn gestapt. Ze werkt hierin samen met een stichting Bright Fame. Deze stichting zet zich in om vrouwen die uit de prostitutie willen hierbij te helpen. Als Laila werk heeft, meldt ze dit aan deze stichting, zodat er vrouwen zijn die hiermee aan de slag kunnen. De vrouwen krijgen ook betaald voor het werk dat ze leveren.

 

Werkzaamheden Laila

Het echt maken van de sieraden doet Laila hierdoor weinig meer. Laila maakt de sieraden nog wel op christelijke evenementen. Een vrijwilliger helpt haar ook op zulke evenementen.

“Ik hou me nu vooral bezig met de praktische zaken van het bedrijf. Zoals, het bijhouden van de website, nieuwe collectie maken, workshops organiseren en geven. Ik probeer twee keer per jaar een nieuwe collectie te maken. Ik gebruik allerlei soorten materiaal. Leer, elastisch, nikkelvrij metaal, roestvrijstaal. Ook gebruik ik goede technieken zodat het sieraad van goede kwaliteit is. Dit is iets wat ik ontwikkeld heb. Mijn eerste sieraden waren nog niet zo stevig en goed als ze nu zijn. Door nieuwe technieken toe te passen, zijn ze nu erg stevig.”

 

Dromen en passie

“Ik droom er van om nog een lunchroom op te zetten. Dan wil ik graag appartementen boven de lunchroom hebben zodat ze de vrouwen die ik werk kan bieden in de lunchroom, ook woonruimte kan bieden. Dit wil ik vooral doen voor en met vrouwen die uit de prostitutie zijn gestapt. Het lijkt me mooi om vrouwen 1-2 jaar van werk te voorzien om ze zo op te leiden binnen de horeca om vanuit daar een andere baan te vinden.”

Wat dat betreft is Laila een echte ondernemer. Ze vindt het heel leuk om bedrijfjes op te zetten. Haar passie ligt bijvoorbeeld niet bij het horeca-gedeelte, maar echt bij het project. Ze vindt het heel mooi om deze vrouwen te helpen en voor Laila geeft het meerwaarde voor de maatschappij.

 

Meer weten over Laila en haar bedrijf? Bezoek Adája Design op de bedrijvenpagina.

  •  
     
  •  
     
  •  
     
  •